Στην "Άκτωρ" αναμένεται να περιέλθουν εργολαβίες τεχνικών εταιρειών του ομίλου Καλογρίτσα, καθώς, λόγω αδυναμίας έγκαιρης αποπεράτωσής τους, είναι ορατός ο κίνδυνος αυτές να κηρυχθούν έκπτωτες.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε συνεννόηση με την Τράπεζα Αττικής, που έχει δανειοδοτήσει την "Τοξότης", θα ακολουθηθεί η διαδικασία της υποκατάστασης από την "Άκτωρ", με στόχο έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία να μη μείνουν ημιτελή. Και κατ' επέκταση, η τράπεζα να μη βρεθεί αντιμέτωπη με ζημιές, σε περίπτωση που οι κατασκευαστικές του ομίλου Καλογρίτσα κηρυχθούν έκπτωτες.


Τα έργα που εκτιμάται ότι θα αναλάβει η "Άκτωρ" είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου στη Λέσβο (35 εκατ. ευρώ), η τηλεθέρμανση της Φλώρινας (41,3 εκατ. ευρώ) και το πρωτογενές δίκτυο αποχέτευσης σε Διόνυσο, Σταμάτα, Ροδόπολη.
Για το τελευταίο, προϋπολογισμού άνω των 25 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η "Τοξότης" ξεκίνησε τις εργασίες τέλη Ιανουαρίου 2015. Ωστόσο, από πολύ νωρίς, άρχισαν τα προβλήματα, καθώς η τεχνική εταιρεία αδυνατούσε να αποπερατώσει το έργο μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και γι’ αυτό ζήτησε -τον Απρίλιο του 2016- κι έλαβε παράταση μέχρι τις 28 Αυγούστου 2018.


Οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και πολλούς μήνες, με το έργο να αποτελεί μόνιμη εστία αντιπαράθεσης στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Διονύσου, έχει κοινοποιήσει στην "Τοξότης" ειδική πρόσκληση που περιλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες και εργασίες που πρέπει να εκτελέσει ο ανάδοχος μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία, προκειμένου να μην κηρυχθεί έκπτωτος.

Πηγή: Capital.gr