Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σταδιακή αύξηση στον κατώτατο μισθό και δημιουργία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» της κυβέρνησης το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Σόφια, στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, στο σχέδιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται να εφαρμόσει σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις που «σέρνονταν επί χρόνια», όπως τη δημιουργία Κτηματολογίου και την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης. Τα υπόλοιπα σημεία του σχεδίου, σημειώνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, είναι δεσμεύσεις όπως η περαιτέρω μείωση των διοικητικών βαρών και η ενθάρρυνση των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και ανάπτυξη.

«Τα ευρωπαϊκή κράτη σχεδιάζουν να κρατήσουν την Ελλάδα με σφιχτό λουρί όταν το πρόγραμμα διάσωσης τελειώσει, μεταξύ άλλων με το να θέσουν ως προϋπόθεση κάθε επιπρόσθετου μέτρου ελάφρυνσης του χρέους το να μην υπάρχουν πισωγυρίσματα στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει», καταλήγει το Bloomberg.