Για τα προαπαιτούμενα, 88 στο σύνολό τους, τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα και εμποδίζουν το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, θα απολογηθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Χουλιαράκης στη συνεδρίαση του Euro-working Group (EWG) που θα προετοιμάσει το Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια.  

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «ένα προαπαιτούμενο μπορεί να έχει 35 δράσεις και να έχουν καλυφθεί ήδη οι τριάντα. Δεν μπορείς, επομένως, αυτό να το μηδενίζεις, όταν το 80% έχει καλυφθεί». Συνεπώς στο EWG θα συζητηθεί σε λεπτομέρεια πού «κολλάει» κάθε νέο μέτρο, ποιο είναι το ειδικό «βάρος» του και πότε αναμένεται τελικά να παραδοθεί.

Στην ίδια συνεδρίαση το EWG θα εξετάσει όμως την πρόοδο στις συζητήσεις που γίνονται για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο κύριος Χουλιαράκης θα πάρει έτσι μια πρώτη γεύση για τις παρεμβάσεις στο χρέος, ενόψει και των αποφάσεων για το γαλλικό σχέδιο Μακρόν.