Την επαναφορά του αιτήματος της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων έθεσαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας στην συνάντηση που πραγματοποίησαν με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Δημήτρη Αυλωνίτη.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, θέση την οποία έχει εκφράσει πρόσφατα και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η παρατεταμένη περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων, σε συνδυασμό με το χρονικό ξεχείλωμα ειδικών προωθητικών ενεργειών, αδυνατίζουν τον τζίρο των Χριστουγέννων και των χειμερινών εκπτώσεων και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί κατάργηση τους. Επίσης θέμα έθεσαν στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και αναφορικά με την πιθανή δημιουργία εκπτωτικών εμπορικών κέντρων στον αστικό ιστό του κέντρου της Αθήνα σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως να επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία της αγοράς.

Αλλά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο και στο συντονισμό όλων των φορέων, με σκοπό να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, αλλά και ενέργειες υψηλού συμβολισμού για την αντιμετώπιση μόνιμων εστιών παράνομου εμπορίου, στο δημόσιο χώρο της Αθήνας.

Ενώ παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου Οικονομίας στην πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να αναβιώσει εμπορικά ένα αναξιοποίητο κτήριο που βρίσκεται σε εμπορικό άξονα με κλειστά καταστήματα.