Την ελπίδα στην Ελλάδα «να μην επιστρέψουν οι παλιές συνήθειες, οι οποίες οδήγησαν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστεί σκληρή προσαρμογή» εξέφρασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για την αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο τελευταίο Eurogroup, ο κ. Ρέγκλινγκ μίλησε για «ιστορίες έντασης τραβηγμένες από τα μαλλιά». «Είχαμε μια συζήτηση για την πρόσφατη έκδοση ομολόγων και το γεγονός ότι τα επιτόκια ανέβηκαν μετά από αυτή την έκδοση. Και αυτό ήταν όλο» διευκρίνισε.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο. «Τα μέσα είναι διαθέσιμα και είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης να αποφασίσει τι θα κάνει. Αλλά αν οι αγορές παραμείνουν σταθερές όπως είναι τώρα διεθνώς και αν η Ελλάδα συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση, αλλά η δική μου υπόθεση εργασίας είναι ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις όντως θα εφαρμοστούν, δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητώ. Με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται να είναι απαραίτητο. Θα το δούμε όμως και τα μέσα είναι διαθέσιμα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε πως με τα τωρινά δεδομένα, δεν είναι απαραίτητη η προληπτική γραμμή πίστωσης, αν και πιστεύει πως ορθώς ο κ. Στουρνάρας προχώρησε σε αυτή την επισήμανση, μιας και αυτό αποτελεί μια από τις επιλογές που διαθέτει η κυβέρνηση.