To πρώτο λουκέτο της χρονιάς ανακοίνωσε η εταιρεία Μαϊλλης, που αποφάσισε να κλείσει τον Ιούνιο το εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης -μειώνοντας σταδιακά την παραγωγή-, καθώς και μία ακόμα παραγωγική μονάδα στην Ιταλία. Ειδικότερα στο πλάνο της εταιρείας είναι ο σταδιακός περιορισμός της δραστηριότητάς της στο  εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης και σε οριστική διακοπή της λειτουργίας τον Ιούνιο του 2018.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Μαΐλλης θα  προχωρήσει στη διακοπή παραγωγής προϊόντων όπως οι χαρτογωνίες και το  θερμοσυρρικνούμενο φιλμ. Στις εν Ελλάδι δραστηριότητες της εταιρείες θα συνεχίσουν να απασχολούνται 200 άτομα, μέσω του εργοστασίου των Οινοφύτων. Ταυτόχρονα, με το κλείσιμο στο εργοστάσιο παραγωγής μηχανών συσκευασίας στην Ιταλία, η εταιρεία θα προχωρήσει σε 50 απολύσεις ατόμων, τα οποία δραστηριοποιούνται εκεί. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «με σεβασμό στην πολύχρονη προσφορά και αφοσίωση των ανθρώπων μας, η εταιρεία έχει μεριμνήσει για αποζημιώσεις πλέον του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, για τους 49 εργαζομένους του εργοστασίου που επηρεάζονται».

Το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας έχει από το 2014 έχει το επενδυτικό fund Harvard Investment Group. Στο πλαίσιο των στρατηγικών τους κινήσεων, η ελληνική βιομηχανία Μαΐλλης είχε ενταχθεί ως θυγατρική σε εταιρεία συμμετοχών, μεταφέροντας την έδρα της στο Λουξεμβούργο.

Πλέον όμως, η σειρά  ζημιογόνων αποτελεσμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα οδήγησε τους μετόχους να αποφασίσουν τη λειτουργική αναδιάρθρωση της Maillis  Group με στόχο να εξορθολογίσει το παραγωγικό της μοντέλο και κατ' επέκταση να μειώσει περαιτέρω το κόστος. Τα προϊόντα συσκευασίας της εταιρείας απευθύνονται στον κλάδο των τροφίμων και των κατασκευών, logistics, κ.ά. Σύμφωνα με την εταιρεία, η παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα θα  συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα. 

Από την παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα θα τροφοδοτείται η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ταυτόχρονα η εταιρεία επαναπροσδιορίζει τη δραστηριότητά της στα μηχανήματα και τα εργαλεία συσκευασίας, τις μεταλλικές και πλαστικές ταινίες περίδεσης, καθώς και τις λύσεις περιτύλιξης. Στη διάρκεια του  2016, οι πωλήσεις του Ομίλου κινήθηκαν  αρνητικά, εμφανίζοντας ζημίες για μία ακόμα χρήση, η οποία αποδόθηκε από την επιχείρηση στη μειωμένη ζήτηση για προϊόντα όπως το πλαστικό τσέρκι, το φιλμ και οι συσκευαστικές μηχανές.