Τον κολοσσό του luxury real estate, τη γαλλική μεσιτική εταιρεία Barnes των 4,2 δισ. ευρώ σε πωλήσεις πολυτελών διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, κάστρων και άλλων ακινήτων έφερε στην Ελλάδα η κ. Κατερίνα Μητσοτάκη.  

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Real Est8, με πολυετή εμπειρία στην αγορά ακινήτων, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και παρουσίασε στους δημοσιογράφους τη συνεργασία της με τη γαλλική Barnes, συστήνοντας την Barnes Greece με έδρα στο Κολωνάκι. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο κ. Thibault de Saint Vincent,  πρόεδρος του ομίλου, που δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στη διεθνή αγορά, διαθέτοντας 85 γραφεία σε 15 χώρες του κόσμου.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο υπεύθυνος για τη διεθνή ανάπτυξη της Barnes κ. Guillaume de Villiers τόνισαν τους λόγους για τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα, σημειώνοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβει η Ελλάδα στα ακίνητα και ιδίως μετά την πολυετή ύφεση που είχε σαν αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ευνοϊκών τιμών για πώληση ή και εποχική ενοικίαση, την πολιτική σταθερότητα που προσφέρει η χώρα στους ξένους επενδυτές αλλά και τη ζήτηση που εκδηλώνεται για αγορά ή μίσθωση πολυτελών κατοικιών.  

Η Barnes, που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από τη Heidi Barnes, σύζυγο του προέδρου του ομίλου, πέτυχε στη δεκαετία 2010-2017 να έχει ανάπτυξη 29%. Πέρυσι είχε κέρδη 148 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της, η κ. Κατερίνα Μητσοτάκη έκανε γνωστό ότι «η Barnes επέλεξε τη συνεργασία με το γραφείο της» και στην απόφασή της συνέβαλε η ελπίδα πως «για να ξεπεραστεί η κρίση πρέπει να βάλουμε όλοι το πετραδάκι μας... Στην περίπτωση της εταιρείας μας είπαμε, γιατί να έχουμε τέτοιες τιμές ακινήτων, όταν αυτά μπορούν να συγκριθούν και να ανταγωνιστούν άλλα, χωρών όπως στη Σαρδηνία, τη Γαλλία κ.λπ.».  

Η ίδια σημείωσε το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για επενδύσεις σε ακίνητα της ελληνικής αγοράς από Άραβες, Κινέζους, Τούρκους καθώς και Αμερικανούς και Ευρωπαίους. Η Barnes είναι νούμερο 1 στην αγορά του luxury real estate και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που παρέχει μαζί με την αγορά ή ενοικίαση ακινήτων στη Γαλλία και την Ελβετία, ενώ δυναμικά αναπτύσσεται και στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Ετοιμάζει νέα γραφεία στη Βιέννη, το Βερολίνο και το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας καθώς και στη Ν. Υόρκη και το Κεμπέκ του Καναδά.