Μισθό 1.100 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, υποχρεωτικής εκπαίδευσης, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού αλλά και των κλιμακίων περιλαμβάνει η διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η σύμβαση προσδιορίζει το επίπεδο αμοιβών για την επόμενη διετία, ενώ διατηρούνται τα τυπικά προσόντα και η ειδικότητα που προσδιορίζουν τον βασικό μισθό και τα επιδόματα.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε, οι αμοιβές για έναν νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς προϋπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις, ανέρχονται κατ' ελάχιστον στα 1.100 ευρώ και φθάνουν για εργαζομένους με 33 χρόνια υπηρεσίας στα 2.700 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται εξειδικευμένα επιδόματα και επιδόματα ευθύνης.

Επανέρχεται η χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, η οποία είχε περικοπεί το 2011, η εξέλιξη σε χρονοεπίδομα και κλιμάκια.

Επίσης, συμφωνήθηκαν κοινωνικές παροχές, όπως επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, επίδομα κατασκηνώσεων, κάλυψη πρόσθετης νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 2017 υπογράφηκε μεταξύ των συνδικάτων και της διοίκησης του ΟΛΠ ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, που έχει εφαρμογή σε όλο το προσωπικό της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ, το προσωπικό κατατάσσεται σε κατηγορίες με βάση τα τυπικά προσόντα και το περιεχόμενο της εργασίας, δηλαδή ειδικότητα και κλάδο εργασίας.

Θεσπίζεται πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο με συμμετοχή δύο εκπροσώπων των εργαζομένων. Καθορίζονται συγκεκριμένα βαριά παραπτώματα, καθώς και στοιχειοθετημένη αιτία που μπορεί να οδηγήσουν σε λύση εργασιακής σχέσης.

Ακόμη, καθορίζονται κανόνες για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και η σαφής υποχρέωση της εταιρείας για εκπαίδευση και εκπαιδευτικές άδειες. Τέλος, διατυπώνεται με σαφήνεια ο όρος της βλαπτικής μεταβολής στους όρους εργασίας.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 5/1/2018