Μέχρι τον επόμενο μήνα αναμένεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις 8.171 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας στους δήμους όλης της χώρας. Τις προηγούμενες ημέρες το ΑΣΕΠ έλαβε το σχετικό αίτημα και ήδη βρίσκεται στη φάση κατάρτισης της προκήρυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη αναμένεται να προωθηθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ μετά τα μέσα Γενάρη θα πρέπει να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Η διάρκεια της προθεσμίας υποβολής αιτήσεις θα είναι 15 ημέρες για την ηλεκτρονική υποβολή και ακόμη τρεις ημέρες για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στην Ανεξάρτητη Αρχή. Ο έλεγχος των αιτήσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται η παράταση των συμβασιούχων.

Η επίσημη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφορά 8.171 θέσεις, από τις συνολικά 8.845 που είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ, μετά τα αιτήματα των δήμων, αφού οι υπόλοιπες 674 θέσεις θα προκηρυχθούν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Η μοριοδότηση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα βασίζεται αφενός στο άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 και αφετέρου στο άρθρο 18 του ιδρυτικού νόμου, 2190/1994 του ΑΣΕΠ. Την ίδια στιγμή, η προϋπηρεσία θα παίξει ρόλο στη μοριοδότηση με την εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ ή νομικών προσώπων αυτών, να βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα και τη συνολική εμπειρία μέχρι 24 μήνες.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες καθορίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθούν στο διαγωνισμό, από πρόσωπα από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ (ν. 2643/1998.).

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όλες οι θέσεις αφορούν και τις τέσσερις εκπαιδευτικές βαθμίδες με τις κατηγορίες της πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης να συγκεντρώνουν τις λιγότερες θέσεις και την πλειονότητα να εντοπίζεται στις θέσεις ΥΕ (περίπου 5.000).

Οι ειδικότητες που θα πληρωθούν μέσω της επίμαχης προκήρυξης είναι οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας καθαριστές, τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί), χειριστές μηχανημάτων έργου κλ.π.

Πηγή: dimosio.gr