Πυρετωδώς εργάζονται οι συντελεστές για το κορυφαίο ραντεβού του νέου έτους στον κλάδο του διεθνούς γιότινγκ, το Ναυτικό Σαλόνι Λονδίνου 2018, που θα ανοίξει τις πύλες του στις 10 Ιανουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο ExCell στο Λονδίνο.

Στη διοργάνωση που χαρακτηρίζεται ως η «επιτομή της πλωτής χλιδής» ετοιμάζεται να παρελάσει η αφρόκρεμα των πιο ξεχωριστών ομίλων κατασκευής σκαφών αναψυχής, πολυτελών θαλαμηγών, ιστιοπλοϊκών και ταχυπλόων στον κόσμο που θα εκπροσωπηθούν από περισσότερους από τριακόσιους εκθέτες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το 23% των συμμετεχόντων αποτελούν νέες εταιρείες και φίρμες στον ολοένα και πιο αναπτυσσόμενο κλάδο. Ανάμεσά τους και οι Hobbs of Henley, N’Fun Yachting, Bryant Boat, E-Boatique, Grand Inflatable Boats, Fox’s Boats, Ullman Sails, κ.ά.

Πόλος έλξης και για τη ναυτιλία

Μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών, τόσο από εκείνους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας στο Λονδίνο όσο και από εκείνους που κινούνται στον χώρο του yachting και της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα.

Το 64ο Ναυτικό Σαλόνι Λονδίνου (10-14 Ιανουαρίου 2018) αναμένεται να μετατραπεί σε πόλο έλξης επισκεπτών με την τιμή των εισιτηρίων να ξεκινά στις 15 στερλίνες, ενώ ελεύθερη είναι η είσοδος για παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών.

H… «μασκότ» του επερχόμενου ναυτικού σαλονιού θα είναι ένα παλιό χαλύβδινο ρυμουλκό που είχε κατασκευαστεί το 1946 για τo κανάλι του ποταμού Weaver στο Shropshire.