Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ θα καταθέσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυγατρική του ιταλικού ομίλου FSI, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης.

Ο κ. Τσαλίδης σημείωσε ότι είναι σημαντικό ο ιταλικός όμιλος να διαθέτει δική του εταιρεία για τις συντηρήσεις του τροχαίου υλικού.

Αναφορικά με τη δέσμευση των Ιταλών να πραγματοποιήσουν επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ την επόμενη 5ετία, ο κ. Τσαλίδης σημείωσε ότι κυρίως αφορά επενδύσεις σε νέα τρένα, τα οποία όμως για να μπουν στις γραμμές προϋποθέτουν την ολοκλήρωση των επενδύσεων στις υποδομές.

«Είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση των έργων υποδομής καθώς τώρα η ποιότητα και η χωρητικότητα των γραμμών είναι περιορισμένη», σημείωσε ο κ. Τσαλίδης, τονίζοντας ότι η προοπτική αύξησης των μεγεθών της εταιρείας είναι μεγάλη τα επόμενα χρόνια. Στηρίζεται στην εφαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας που αφορά στην καλύτερη οργάνωση της τιμολογιακής πολιτικής και της κεντρικής παρακολούθησης όλων των εισιτηρίων, που ήδη έγινε, στην ανανέωση των τρένων μετά την ολοκλήρωση των έργων στα τέλη του 2018, και τη λειτουργία νέων τουριστικών γραμμών όπως το Κατάκολο - Ολυμπία και Διακοφτό - Καλάβρυτα.

Από τον Ιανουάριο η εταιρεία θα προκηρύξει 60 νέες θέσεις για μηχανοδηγούς και επιστημονικό προσωπικό που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.