Σε ένα νέο επίπεδο ανταγωνισμού μπαίνει η αγορά λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας, με την είσοδο σε αυτήν των εταιρειών λιανικής φυσικού αερίου, οι οποίες πλέον παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, συνδυάζοντας φυσικό αέριο και ρεύμα στον ίδιο λογαριασμό και προσφέρουν ταυτόχρονα πρόσθετες υπηρεσίες στην ίδια τιμή.

Την αρχή έκανε η Φυσικό Αέριο Θεσσ/κης Θεσσαλίας που ανήκει στη ΔΕΠΑ και την ιταλική ΕΝΙ, που πλέον δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας, μάλιστα, πρόσθετες παροχές προκειμένου να προσελκύσει καταναλωτές.

Έτσι, μαζί με το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, οι πελάτες της παίρνουν και την κάρτα παροχών υγείας ΕΥ, ενώ στρατηγική της εταιρείας είναι να αυξάνει συστηματικά τις παροχές της και προχωρά και σε νέες συνεργασίες προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της στην ίδια τιμή περισσότερες υπηρεσίες.

Δηλαδή, με στόχο να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της, η εταιρεία εμπλουτίζει την ενιαία προσφορά υπηρεσιών της και με παροχές που δεν σχετίζονται άμεσα με ενέργεια, αλλά με την οικονομία του οικογενειακού προϋπολογισμού, όπως η νέα οικογενειακή κάρτα υγείας που θα προσφέρει στους υφιστάμενους αλλά και τους νέους πελάτες της, με δυνατότητα πολλαπλών δωρεάν εξετάσεων για όλη την οικογένεια και πολλά ακόμα προνόμια, σε συνεργασία με την ΕΥ CLUB, που ήδη διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο αξιόπιστων συνεργατών στον κλάδο της υγείας.

Πλέον η ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ μετονομάζεται σε «ZeniΘ» και γίνεται ο πρώτος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας, καθώς είναι η πρώτη εταιρεία που διαθέτει στην αγορά ταυτόχρονα αέριο και ηλεκτρισμό, τον οποίο προμηθεύεται από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Όπως ανέφερε στην παρουσίαση του νέου brand «ZeniΘ» ο κ. Pietro Galizzi, Head of Legal and Regulatory Affairs της Eni S.p.A., η ENI, ο ιταλικός μέτοχος, στηρίζει την ελληνική ενεργειακή αγορά.

«Αυτή η μέρα αποτελεί ορόσημο αλλαγής, η οποία σηματοδοτεί την αυγή μιας εποχής γεμάτης ευκαιρίες για την Ελλάδα, τους ανθρώπους της, τους πελάτες και την εταιρεία μας. Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για την ενεργειακή αγορά της Ελλάδας, μέσα από το όχημα της ZeniΘ, μιας εταιρείας που έχει τις ρίζες της στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, μετά από 17 χρόνια αποτελεσματικής παρουσίας εκεί, αλλά που φέρει στη χώρα την τεχνογνωσία και την κληρονομιά του ιταλικού κολοσσού Εni.

Σήμερα ανακοινώνουμε επίσημα την έναρξη ενός νέου κύκλου με διπλή σημασία: Σε αυτόν τον κύκλο, αγκαλιάζουμε όχι μόνο τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Το κάνουμε δε αυτό όχι μόνο με τις υπάρχουσες υπηρεσίες μας, αλλά με μια ολιστική 360ο προσέγγιση στο ενεργειακό μας χαρτοφυλάκιο, προς όφελος του καταναλωτή», δήλωσε ο κ. Federico Regola, γενικός διευθυντής της εταιρείας, στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης.