Σε όλο τον κόσμο θα ταξιδεύουν σύντομα τα θεραπευτικά προϊόντα μαστίχας, καθώς η ανταπόκριση των ξένων αγορών είναι πολύ μεγαλύτερη για τα φαρμακευτικά προϊόντα από ό,τι για τα τρόφιμα από μαστίχα. Η μαστίχα Χίου έχει πολλές φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Μερικές από τις παθήσεις στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των οποίων μπορεί να συμβάλλει είναι προβλήματα στομάχου, έλκη του εντέρου, μυϊκούς πόνους, βακτηριδιακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Είναι επίσης αρκετά αποτελεσματική για πολλές απαραίτητες λειτουργίες του οργανισμού, όπως η βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος.

Όπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη Mediterra, θυγατρική της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και διαχειρίστρια των καταστημάτων mastihashop, ολοκλήρωσε συμφωνία διανομής των παραφαρμακευτικών προϊόντων μαστίχας MASTIHA Art of Nature στη Σαουδική Αραβία, με την 4η σε μέγεθος στη χώρα εταιρεία διανομής φαρμακευτικών ειδών JAM JOOM. Μετά την πρώτη αυτή συμφωνία, θα ακολουθήσουν ακόμη τρεις συμφωνίες στη Μέση Ανατολή και μία στη Δυτική Ευρώπη. Για το 2018 κεντρικός στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω προώθηση των 10 θεραπευτικών προϊόντων μαστίχας σε όλο τον κόσμο, τα οποία, από το 10% των εξαγωγών της σήμερα, την επόμενη τριετία εκτιμάται ότι θα αποτελούν το 70% των εξαγωγών της.

Η διοίκηση της Mediterra θα δώσει έμφαση στα παραφαρμακευτικά προϊόντα από μαστίχα και προβλέπει εκτίναξη των εξαγωγών της τα επόμενα χρόνια μέσα από μια σειρά συμφωνιών σε όλο τον κόσμο.

Για τον σκοπό αυτό προχωρεί στην έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προϊόντων και υλοποιεί τριετές επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€ που αφορά στη συμμετοχή της στην ίδρυση Κέντρου Έρευνας Μαστίχας στη Χίο, στην επέκταση των υφιστάμενων παραγωγικών εγκαταστάσεων στη Χίο (εργοστάσιο Καλλιμασιάς) και στη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα. Το σύνολο των επενδύσεων αφορά στην ανάπτυξη θεραπευτικών καινοτόμων και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων μαστίχας.

Η ανάπτυξη στο εξωτερικό συνεχίζεται και στη λιανική και ξεκίνησε το πρώτο mastihashop στην Ντόχα του Κατάρ, το οποίο είναι το έκτο (6ο) στην περιοχή μετά από τα 4 στη Σαουδική Αραβία (Τζέντα, Μέκκα, Τάιφ) και το 1 στο Ντουμπάι.