Αρχίζουν από σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, οι online προσφορές των καταστημάτων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Για πέμπτη χρονιά ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), διοργανώνει την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Στο διάστημα αυτό, τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα θα παρέχουν ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να «βιώσει» την online αγοραστική εμπειρία που πραγματοποιείται στα πρότυπα του αμερικανικού Cyber Monday.

Πέρυσι, σύμφωνα με τον GRECA, η συμμετοχή του κοινού είχε διπλασιαστεί σε σχέση με το 2015, καταγράφοντας αύξηση του τζίρου κατά 69,59%, σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2015, καθώς και αύξηση κατά 28,17% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα.


«O Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) έχει συνεισφέρει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση με μια σειρά δράσεων. Στόχος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είναι να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, προς όφελος της εγχώριας παραγωγής, της καινοτομίας και των καταναλωτών. Εύχομαι λοιπόν και η φετινή εβδομάδα να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τον κλάδο συνολικά», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτών κ. Αντώνης Παπαδεράκης.

Οι καταναλωτές, ακολουθώντας το παρακάτω link (http://ecommerce-week-2017.greekecommerce.gr/) θα μπορούν να ενημερώνονται για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην εν λόγω ενέργεια, καθώς και για τις αντίστοιχες προσφορές τους, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα για online αγορές και πληρωμές με πλήρη ασφάλεια, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται σε ειδικό εκπαιδευτικό βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://xeperaseto.greekecommerce.gr/

Για δηλώσεις συμμετοχής στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, τα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email: info@greekecommerce.gr.