«Τα στοιχεία της έκθεσης είναι ακριβή, αλλά είναι προηγούμενων ετών του 2014» τόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολιγισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Σαμοΐλη.

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας απάντησε στις αιχμές του υπουργείου Οικονομικών που αμφισβήτησε την έκθεση του Γραφείου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ακριβείς οι εκτιμήσεις για τις δαπάνες των τόκων που αναφέρονται στην τριμηνιαία έκθεση Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2017.

Απαντώντας ο Παναγιώτης Λιαργκόβας παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία είναι παλαιότερων ετών εξηγώντας όμως ότι το Γραφείο δεν διαθέτει νεότερα στοιχεία. «Δυστυχώς αυτά είναι τα τελευταία στοιχεία αυτά που δημοσιοποιήσαμε, σε επόμενη έκθεση θα πάρουμε τα πιο πρόσφατα στοιχεία» τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι αυτά τα στοιχεία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε προηγούμενες εκθέσεις.

Συνεχίζοντας εκτίμησε ότι θα χρειαστούμε για τόκους περίπου 10 δις. ευρώ τον χρόνο. «Όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει μετά την έξοδο στις αγορές όπου εκεί τα επιτόκια θα διαμορφωθούν αναλόγως» πρόσθεσε.