Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στην Εθνική, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης της τράπεζας από τον τρέχοντα μήνα για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του Λογαριασμού Επικούρησης.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας  που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου 86, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με απεργίες ανά νομό και συγκεντρώσεις στην έδρα του κάθε νομού.

Συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί απεργία και συγκέντρωση στον Νομό Λάρισας και στις 20 του μηνός στον Νομό Αχαΐας.

Οι εργαζόμενοι προτίθενται να προχωρήσουν και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων επιδιώκοντας την έκδοση προσωρινής διαταγής, για να μη διακοπεί η καταβολή της επικούρησης.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση των συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων καθώς και της διοίκησης του ΤΥΠΕΤ με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Παύλο Μυλωνά, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο.