Ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ οι προσφορές για την έκδοση καλυμμένου ομολόγου ύψους 750 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας. Η τιμολόγησή του διαμορφώνεται στο 2,9%, με το κουπόνι να διαμορφώνεται στο 2,75%.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι UBS, HSBC, Goldman Sachs, Merrill Lynch, RBS, Deutsche Bank και η Νatwest Μarkets. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς οι ανάδοχοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της έκδοσης καθώς βρήκαν σε πολύ σύντομο χρόνο ενδιαφερομένους επενδυτές.

Η αγορά ανέμενε την έκδοση χρέους από ελληνική τράπεζα μετά την επιστροφή της χώρας στις αγορές χρέους τον Ιούλιο, την πρώτη μετά από τρία χρόνια, με την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου λήξης 2020 με απόδοση 4,625%.

Η Εθνική Τράπεζα είχε ανακοινώσεις στις αρχές Οκτωβρίου ότι θα εκδώσει τριετές καλυμμένο ομόλογο σε ευρώ -το πρώτο ελληνικής τράπεζας από το 2014- μεγέθους αναφοράς, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ακριβές ποσό.

Με την κίνηση αυτή, η τράπεζα θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τη ρευστότητά της, με στόχο έως το τέλος του έτους να αποπληρώσει τα 2,6 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει από τον δανεισμό τον οποίο έχει λάβει από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, η Εθνική θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα απεγκλωβιστεί από τον ακριβό (σ.σ. επιτόκιο 1,55%) δανεισμό του ELA.