Σημαντικότατη αύξηση καταγράφηκε το 2017 στη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών «MyBank» στην Ελλάδα, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

Η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί ευρέως σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές του 2017 και σήμερα διατίθεται από τέσσερις τράπεζες- μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ): Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Eurobank-Ergasias. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 67.500 πληρωμές στις συνολικά είκοσι επιχειρήσεις που αποδέχονται την υπηρεσία πληρωμών MyBank στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

Η μέση μηνιαία αύξηση του αριθμού των συναλλαγών ανέρχεται σε 55% και η μέση αξία της κάθε πληρωμής στα 220 ευρώ.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα οι τράπεζες-μέλη μας έλαβαν μια στρατηγική απόφαση ενίσχυσης των πληρωμών σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέροντας ασφαλείς, γρήγορες και χαμηλού κόστους υπηρεσίες πληρωμών σε καταναλωτές και επιχειρήσεις της χώρας μας», ανέφερε η Χαρούλα Απαλαγάκη, γενική γραμματέας της ΕΕΤ.

«Η ελπιδοφόρα ανάπτυξη της υπηρεσίας MyBank στην Ελλάδα δείχνει ότι η λύση μας ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς από πλευράς αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ταχύτητας. Η MyBank προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία στον χρήστη, η οποία την καθιστά ιδανική για πληρωμές τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ολόκληρο τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA)» δήλωσε ο John Broxis, διευθύνων σύμβουλος της MyBank.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές της "MyBank" διατίθενται επί του παρόντος σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία- και καταγράφει σταθερό ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις αγορές.


Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ