Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα εντός του 2018 ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

Μία μέρα μετά τη δήλωση Έλληνα αξιωματούχου πως ίσως χρειαστούν νέα μέτρα το επόμενο έτος, αν δεν πιαστεί ο στόχος πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, ο Τζέρι Ράις δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για νέα μέτρα τη δεδομένη στιγμή, επισημαίνοντας όμως ότι το πρόγραμμα και οι συγκυρίες αλλάζουν.

Ερωτηθείς για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος που ξεκινά, ο Τζέρι Ράις τόνισε ότι το προσεχές διάστημα θα αφιχθούν στην Αθήνα για συζητήσεις με την κυβέρνηση τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει επίσκεψη της Ντέλια Βελκουλέσκου. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για την άφιξή τους.

Σχολίασε επίσης την δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν από την Πνύκα, ότι το ΔΝΤ δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα οικονομικά κρατών της Ευρώπης. Η απάντηση του Τζέρι Ράις ήταν πως τα κράτη είναι αυτά που απευθύνοντα στο Ταμείο για να ζητήσουν βοήθεια.

Τέλος, δεν απέκλεισε τα «asset quality review» για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας ότι θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα. «Οι εποπτικές αρχές πρέπει να κάνουν επιπλέον ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των επικαιροποιημένων asset quality review και stress tests, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν από το τέλος του προγράμματος» τόνισε.