«Η Eldorado Gold έχει επενδύσει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα 1 δις δολάρια με έργα των Σκουριών καις την Ολυμπιάδα. Η εταιρεία περιμένει από την πολιτεία τις άδειες. Αν μέχρι 22 του μηνός δεν υπάρξουν απαντήσεις από το υπουργείο, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε το επενδυτικό μας έργο στην Ελλάδα».

Τα παραπάνω τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στον Νίκο Σαμοΐλη ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρης Δημητριάδης μετά την αποχώρηση της Eldorado Gold από τις Σκουριές της Χαλκιδικής. 

«Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που υποβάλλαμε και εγκρίθηκε έχουν προσφύγει οι κάτοικοι και έχουμε 18 αποφάσεις υπέρ μας όσων αφορά τη συμβατότητα της δραστηριότητάς μας με την περιβαλλοντική νομοθεσία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά την Ευρωπαϊκή. Είμαστε η μόνη εταιρεία που έχει υλοποιήσει το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα αποκατάστασης στην Ευρώπη» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν έχουμε υποβάλλει ποτέ πρόταση για χρήση κυανίου. Αυτό είχε γίνει από την προκάτοχο εταιρεία και απορρίφθηκε από το συμβούλιο της επικρατείας» κατέληξε.