Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

O Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,49% στις 815,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,50% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.139,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,58% στις 988,96 μονάδες.

Ο Εμάνουελ Μακρόν επισκέπτεται σήμερα στην Αθήνα συνοδευόμενος από 100 επιχειρηματίες. Κατά τη διήμερη επίσκεψή του, ο Γάλλος πρόεδρος μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς και επιχειρηματίες των δύο χωρών, θα προσπαθήσουν να δώσουν το στίγμα της συνεργασίας των, ώστε να υποβοηθηθεί η ελληνική ανάκαμψη.

Ο ΟΤΕ, η Εθνική, ο Φουρλής, η Aegean και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ οι Πειραιώς, Grivalia, Βιοχαλκο, Jumbo, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Motor Oil, Eurobank, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια καταγράφουν κέρδη χαμηλότερα του 1%.

Πιέσεις, στον αντίποδα, δέχονται οι δεικτοβαρείς ΔΕΗ, ΕΕΕ, Alpha Bank, Folli Follie και Τιτάν, συγκρατώντας τα κέρδη της αγοράς.

Τα ελληνικά ομόλογα, ταυτόχρονα, παρουσιάζουν περαιτέρω βελτίωση, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει απώλειες κατά 4,7 μονάδες βάσης στο 5,477% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου κινείται πτωτικά κατά 4,1 μονάδες βάσης στο 3,018%. Τα 10ετή spreads, παράλληλα, εμφανίζουν βελτίωση κατά 4,5 μ.β. στις 511,6 μ.β.

Η γεωπολιτική ένταση στην κορεατική χερσόνησο σταδιακά παραχωρεί τη θέση της στις προσδοκίες για τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζει στη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, στις 15.30 (ώρα Ελλάδος).