Νέο σοκ περιμένει χιλιάδες φορολογούμενους, καθώς το οικονομικό επιτελείο δρομολογεί κατασχέσεις-εξπρές. Ετσι, αντιμέτωποι με τη σκληρή, απρόσωπη γραφειοκρατία των υπηρεσιών, που μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή βλέπουν απλώς χρέη προς την Εφορία, βρίσκονται όσοι δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για την «Ελευθερία του Τύπου», ήδη έχει φύγει το πρώτο κύμα προειδοποιητικών, ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της ΑΑΔΕ και υπολογίζεται ότι συνολικά πάνω από 670.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να τακτοποιήσουν άμεσα τις εκκρεμότητές τους, προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες των κατασχέσεων.

Τα ποσοστά συμμόρφωσης δεν διαφέρουν από τα περσινά, αφού και τον Ιούλιο του 2016 είχαν μείνει απλήρωτα περίπου 350.000.000 ευρώ, όσο και εφέτος Αυτό που διαφέρει είναι η διαδικασία προειδοποίησης, η οποία όσο προχωρούν οι μήνες τόσο πιο αυτόματη γίνεται, με τελικό στάδιο την αυτοματοποίηση και των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για όσους χρωστάνε και δεν ρυθμίζουν. Επί της ουσίας, όσοι λάβουν τη σχετική ειδοποίηση- προειδοποίηση θα έχουν στη διάθεσή τους ένα 15νθήμερο προκειμένου να μην μπλέξουν με την Εφορία.

*Περισσότερα στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας