«Θερμό» έως και «καυτό» αναμένεται το φθινόπωρο για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες. Το… θερμόμετρο ανεβάζουν η έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, της πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρηματικών δανείων καθώς και η προετοιμασία των τραπεζών για πωλήσεις κόκκινων δανείων τους σε εταιρείες διαχείρισης και distress funds.

Η πίεση που ασκείται από τον SSM (Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) για δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2019, δηλαδή στα 66,7 δισ. ευρώ από το αρχικό επίπεδο των 106,9 δισ. ευρώ φέρνει δραστικές κινήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι τράπεζες να καλούν με επιστολή τους δανειολήπτες στην οποία τους καλούν σε διευθέτηση υποβάλλοντας την πρόταση τους και δίνοντας τους προθεσμία δυο εβδομάδων για να απαντήσουν σε διαφορετική περίπτωση ο δανειολήπτης θεωρείται «μη συνεργάσιμος» σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τραπέζης της Ελλάδος και το δάνειο παίρνει τον δρόμο των νομικών διαδικασιών.

Περισσότερα στο ependisinews.gr