Η Ελλάδα προέβη στην πρόσληψη έξι τραπεζών προκειμένου να οργανώσουν την επιστροφή της χώρας στις αγορές με την έκδοση νέου ομολόγου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Mία πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αναθέσει στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC την διαχείριση της πενταετούς ομολογιακής έκδοσης.

Όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή, η έξοδος στις αγορές μπορεί να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αλλά το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο καθώς η χώρα περιμένει την έγκριση των επίσημων πιστωτών της.

Σύμφωνα με δύο άλλες πηγές, η έκδοση θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας διαχείρισης των υποχρεώσεων της χώρας (liability management exercise). Μία επιλογή που εξετάζεται είναι οι επενδυτές να επεκτείνουν τις προθεσμίες λήξης μέσω μίας δημοπρασίας για τα ομόλογα που λήγουν τον Απρίλιο του 2019. Μία άλλη επιλογή είναι η υποβολή προσφορών - ή επαναγορά - των λεγόμενων τίτλων strip - που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας το 2012.

Οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Reuters.

Όπως υπενθυμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η χώρα τελευταία φορά βγήκε στις αγορές με την ομολογιακή έκδοση του Ιουλίου του 2014, αντλώντας 1,5 δισ. ευρώ με προθεσμία λήξης την 17η Ιουλίου του 2017. Επίσης άντλησε 3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2014, που λήγουν τον Απρίλιο του 2019.