avatar

Μπρα ντε φερ
Δημήτρης Τάκης, Χριστίνα Κοραή

UBS: Θα συνεχιστεί το ελληνικό ράλι;

Τι εντοπίζει σε έκθεσή της για ομόλογα και μετοχές

tch6todsdxezgoes2bxj

Τους καταλύτες που θα χρειαστούν, προκειμένου να δοθεί συνέχεια στο εντυπωσιακό ράλι των ελληνικών μετοχών και ομολόγων εντοπίζει με σημερινή της έκθεση η UBS.

Όπως επισημαίνει ο ελβετικός οίκος, οι ελληνικές μετοχές έχουν δώσει κέρδη 35,5% (σε δολαριακή βάση) από τις αρχές του έτους, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη καλύτερη αγορά ανάμεσα στις αναδυόμενες, μετά την Πολωνία και την Τουρκία. Την ίδια στιγμή, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει μειωθεί κατά 165 μονάδες βάσης, στο 5,37%, σε ένα διάστημα που οι αποδόσεις των γερμανικών bunds έχουν αυξηθεί κατά 40 μονάδες βάσης.

Η UBS συνδέει τα κέρδη αυτά με μια σειρά από θετικές για την Ελλάδα εξελίξεις, όπως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η εκταμίευση της δόσης και η μείωση των δανείων που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί η χώρα από το πακέτο διάσωσης.

«Επομένως ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι καταλύτες που θα σπρώξουν τα ελληνικά assets ακόμα υψηλότερα; Κατά την άποψή μας, υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να δώσουν το έναυσμα: α) η οριστικοποίηση της ελάφρυνσης του χρέους και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο ευρωπαϊκό QE και/ή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων και β) ένα καλύτερο μακροοικονομικό αποτέλεσμα, που θα περιλαμβάνει υψηλότερη ανάπτυξη, βελτίωση του κλίματος, καλύτερα δημοσιονομικά στοιχεία και πιο σύντομη άρση των capital controls», εξηγούν οι αναλυτές Gyorgy Kovacs και Geoff Dennis.

πηγή ependisinews.gr