«Αντιλήψεις όπως φοροδιαφεύγω λόγω της υψηλής φορολογίας πάνε τη χώρα πίσω και δημιουργούν συνθήκες ζούγκλας από τις οποίες επιβιώνουν άνθρωποι της παρανομίας», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως «η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να γυρίσει σελίδα» λέγοντας ότι αν δεν πάμε στην επόμενη μέρα θα ζούμε τα ίδια προβλήματα.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε επίσης πως σε καμία περίπτωση οι φορολογικοί έλεγχοι δεν πρέπει να στοχοποιούν μόνο τους μικρομεσαίους σημειώνοντας ότι θα πρέπει οι έλεγχοι να ξεκινούν από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα άδικης κατανομής φορολογικών βαρών και υπερφορολόγησης ορισμένων κατηγοριών πολιτών.

«Πρέπει επιτέλους να στραφούμε στην εισπραξιμότητα φόρων και όχι στην επιβολή νέων φόρων» επισήμανε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι για να γίνει μείωση της φορολογίας πρέπει να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα από άλλες πηγές.


Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η δικαιοσύνη ο κ. Αλεξιάδης είπε πως η λειτουργία της δικαιοσύνης πρέπει να είναι ανεξάρτητη και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Ανέφερε ακόμα «ότι διατηρούμε το πολιτικό μας δικαίωμα να κρίνουμε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης όπως κάνουν όλα τα κόμματα».