Ένα ακόμα συμβόλαιο από τη διεθνή αγορά έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια εξωστρέφειας, σε μία εξαιρετική δύσκολη χρονική συγκυρία, που εδώ και χρόνια ακολουθεί η κορυφαία ελληνική εταιρεία στον τομέα των στρατιωτικών ηλεκτρονικών, η INTRACOM Defense Electronics (IDE).

Πρόκειται για μία σύμβαση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφτηκε από την IDE και τη Rheinmetall MAN Military Vehicles για την προμήθεια συστημάτων ενδοεπικοινωνίας WiSPR, με τα οποία ακολούθως θα εξοπλιστούν τα γνωστά τεθωρακισμένα οχήματα Boxer, που προορίζονται για τη διεθνή αγορά. Συμφώνως με τους ρους της υπογραφείσας συμβάσεως οι παραδόσεις των συστημάτων WiSPR πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του 2018.

Το τεθωρακισμένο όχημα Βoxer είναι ένα νέας γενιάς, εξελιγμένο τεθωρακισμένο όχημα πολλαπλού ρόλου, που παρέχει αυξημένη προστασία για το πλήρωμα, αρθρωτή δομή και κινητικότητα, υιοθετώντας τις τελευταίες τεχνολογίες για τις επιδόσεις του σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Από την πλευρά του το σύστημα WiSPR της IDE είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας για στρατιωτικά οχήματα, παρέχοντας κορυφαίες επιδόσεις επικοινωνίας σε ακραίες επιχειρησιακές συνθήκες, όπως η μείωση θορύβου, η ασφάλεια του πληρώματος και η ευέλικτη αρχιτεκτονική των συστημάτων του, με δυνατότητα προσαρμογής σε ποικίλες λειτουργικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου ψηφιακού πεδίου μάχης.