Tην πρόβλεψη ότι «εντός του έτους ή τον επόμενο χρόνο θα είναι πιθανό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές αν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί» έκανε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM σε αποκλειστική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ επεσήμανε ότι «οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος και το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM».

Ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμφωνία, λέγοντας: «πιστεύω ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία με ομοφωνία από το Eurogroup γιατί μετά από τις εθνικές διαδικασίες σε ορισμένα κράτη-μέλη, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε μια σημαντική εκταμίευση για την Ελλάδα, στις αρχές Ιουλίου. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να εξυπηρετήσει την αποπληρωμή του χρέους στα τέλη Ιουλίου».

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να βοηθήσει ο ESM στο ενδεχόμενο να μη μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές έως το τέλος του προγράμματος, ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε πως «είμαστε ευτυχείς με τις τελευταίες αποφάσεις που ελήφθησαν, η πρόοδος είναι σημαντική, η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν ισχυρή. Πέρσι η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα» - ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, λέγοντας «ότι οι πιο συγκεκριμένες ιδέες για πιθανή ελάφρυνση του χρέους θα γίνουν αργότερα, το επόμενο έτος».