Σωσίβιο στον ξένους επενδυτές αναζητεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να τονώσει την ελληνική οικονομία. Τα ακίνητα είναι μια τέτοια περίπτωση.

Ειδικά, δε, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Golden Visa, το οποίο προβλέπει ότι όποιος δεν είναι πολίτης της Ε.Ε. και επιθυμεί να επενδύσει 250.000 ευρώ σε ακίνητη περιουσία ή υποδομές στην Ελλάδα, τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης με πενταετή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει αυξητική τάση, με τις άδειες διαμονής για ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν διαμορφωθεί στις 1.684, ενώ συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειακών μελών, στις 4.095.

Όπως αναφέρει στο ependisinews.gr ο κ. Γιώργος Καπότσι, επικεφαλής της RE/MAX Αθμονον, στο Μαρούσι το 4% των πωληθέντων ακινήτων αγοράστηκε από αλλοδαπούς εκτός Σέγκεν για απόκτηση της Golden Visa, στα Βριλήσσια το 5% ενώ στα Μελίσσια κανένα. Συγκεκριμένα στο Μαρούσι ενδιαφέρον έδειξαν επενδυτές από το Ιράκ ενώ στα Βριλήσσια από την Κίνα.

Την ίδια στιγμή, άνθρωποι της κτηματαγοράς τονίζουν το μεγάλο ενδιαφέρον από Τούρκους αγοραστές, κυρίως για ακίνητα εντός του κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα στο ependisinews.gr