Κωστής Κατσακιώρης

Με το βλέμμα στραμμένο στην τελετή απονομής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2017, σε μια χώρα που, παράλληλα, δίνει τον δικό της αγώνα να βγει από την κρίση, καθίσταται όλο και μεγαλύτερη η ανάγκη να κατανοήσουν οι επιχειρήσεις την σημασία των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, καθώς και να εντάξουν τους αντίστοιχους δείκτες βιωσιμότητας στο μακροχρόνιο στρατηγικό τους πλάνο.

Παράλληλα, είναι εξίσου βασικό να μπορέσουν, πλέον, να συνδέσουν αυτούς τους δείκτες με ζητήματα που θα έχουν άμεση σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και με την καταπολέμηση της διαφθοράς, ως μέσα για την εξασφάλιση καλύτερης προοπτικής για το σύνολο της ανθρωπότητας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους, ακόμα και σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, ενώ θα τις φέρει μπροστά σε ευκαιρίες που θα αποβούν ιδιαίτερα θετικές μακροπρόθεσμα όπως:

• Στην κατανόηση και διαμόρφωση επενδυτικών πρακτικών σχετικά με την ενσωμάτωση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης στην ανάλυση και λήψη αποφάσεων.
• Στη λήψη πρακτικών γνώσεων και εργαλείων σχετικά με τις βασικές τάσεις και τις κυρίαρχες πρακτικές στις εκθέσεις εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και την επικοινωνία τους σχετικά με αυτούς.
• Στην συμβολή και διαμόρφωση της εταιρικής αναφοράς (reporting), όπως αυτή προωθείται από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ.
• Στην συμμετοχή σε θεμελιώδεις διαδικασίες του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη, με την επιδίωξη και να γίνουν μέρος της σύγχρονης Ιστορίας με τη δική τους προσωπική διαδρομή.
• Στην παροχή πρόσβασης σε δίκτυα και κοινότητες, των οποίων ηγούνται οι κορυφαίες εταιρείες και βασικοί παράγοντες στο χώρο της εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ένα γεγονός που επιδιώκουμε να γίνει «σταθμός» και εφαλτήριο περαιτέρω ανάπτυξης στη χώρα μας βάσει των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις, είναι και η τελετή Απονομής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στον χώρο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», στον Πειραιά.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την μεγάλη βραδιά έχει, ήδη, ξεκινήσει. Το κόστος εισιτηρίου κατ' άτομο για τα μέλη του ΣΔΕ / HAA members είναι 100 ευρώ και για τα μη μέλη 120 ευρώ (τα ποσά περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.)

Για την αγορά εισιτηρίων: https://www.eventora.com/el/Events/7h-diorganwsh-twn-aristeiwn-et