Αύριο στο Μπάρι της Ιταλίας θα διαδραματιστεί το επόμενο επεισόδιο στο δράμα της ελληνικής κρίσης χρέους στην συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 που θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου.

Στο περιθώριο της συνάντησης θα αναζητηθεί η λύση σε επίπεδο Washington Group
στο οποίο θα εξεταστεί και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (κάτι που αποφασίσθηκε κατά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον στα μέσα Απριλίου).

Στη σκιά των επώδυνων συμβιβασμών που έκανε η Ελλάδα με τους δανειστές της, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μανούσιν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί της ΕΕ και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ θα εξετάσουν τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, εστιάζοντας στη διασφάλιση της ικανότητας της Ελλάδος να εξυπηρετήσει το τεράστιο χρέος της ύψους 330 δισ. ευρώ σε βάθος τεσσάρων και πλέον δεκαετιών.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο ependisinews.gr