Η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, λίγες μέρες πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου. Στις τάξεις των δανειστών υπάρχει η διαφωνία σχετικά με τους στόχους που πρέπει να μπουν. Έτσι ζήτησαν να υπάρξει εκ νέου συνεδρίαση του Brussels Group, το βράδυ της Τρίτης. 

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung η βασική διαφωνία των δανειστών έχει να κάνει με τους στόχους που πρέπει να θέσουν για την Ελλάδα, για τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο το βασικό ερώτημα συνοψίζεται στογια πόσο θα πρέπει να υπάρξει διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος 3.5%, καθώς και με ποιες μεταρρυθμίσεις θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο. 

«Πρέπει να συμφωνήσουν και οι τέσσερις θεσμοί, για να είναι πιθανή μία γρήγορη κατάληξη της δεύτερης αξιολόγησης», είπε στη γερμανική εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, αναφερόμενος στην Κομισιόν, την ΕΚΤ, τον ESM και το ΔΝΤ.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προαπαιτούμενο για το Ταμείο, προκειμένου να αποφασίσει αν θα μετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Το Βερολίνο, όπως και άλλες χώρες της ΕΕ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει άλλα χρήματα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θυμίζει το δημοσίευμα. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Πιερ Μοσκοβισί, τον Κλάους Ρέγκλινγκ, τον Μπενουά Κερέ και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στις Βρυξέλλες.