Βασικά σημεία για το πλήρες έτος 2016:

  • Η συνολική βάση πελατών έφτασε τα 14,41 εκατ. (+1,9% y-o-y), ενώ το μερίδιο συνδρομητών συμβολαίου ανέβηκε στο 58,0%, από το 50,0% στα τέλη του 2015
  • Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε €1,383 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 12,5% (year on year)
  • Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA ανήλθε σε €460 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 14,0% συγκριτικά με το 2015
  • Η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου 4G LTE αύξησε την κάλυψη της υπηρεσίας 4G LTE στο 92,1% του πληθυσμού από τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Το 2016, η Play, μέλος του Ομίλου Olympia, συνέχισε να διανύει μία χρονιά δυναμικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα η Play συνέχισε να αυξάνει τη βάση συνδρομητών της, γεγονός που οδήγησε σε επιπλέον διεύρυνση εσόδων και του EBITDA. To μερίδιο συνδρομητών συμβολαίου από τη συνολική βάση συνδρομητών αυξήθηκε στο 58,0% για το Q4 2016 συγκριτικά με το 54,6% του Q3 2016 και το 50,0% του Q4 2015. Η αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA για το 2016 προέκυψε χάρη στην συνεχιζόμενη απόκτηση συνδρομητών συμβολαίου με καθαρή αύξηση της βάσης των συνδρομητών συμβολαίου.

"Το οικονομικό έτος 2016 καταφέραμε να καταγράψουμε αύξηση στη συνολική βάση των πελατών μας που ανέρχονται στους 14,4 εκατ. χρήστες (σε σχέση με 14,15 εκατ. στα τέλη Δεκεμβρίου 2015). Στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 κατείχαμε το 26,3% του μεριδίου αγοράς των πελατών και παραμείναμε ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στην αγορά της Πολωνίας. Προχωρήσαμε επίσης στην εισαγωγή διπλών προσφορών που αποδείχτηκαν μεγάλη επιτυχία για την Play και η βάση των συνδρομητών μας αυξήθηκε στο 58% (συγκριτικά με το 50% στα τέλη του 2015). Συνολικά, το 2016 ήταν μια δυνατή χρονιά για την Play. Σημειώσαμε διψήφια αύξηση στους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες,» ανέφερε ο CEO της εταιρίας Jørgen Bang-Jensen.

O Κώστας Καραφωτάκης, CEO του Ομίλου Olympia δήλωσε σχετικά, «Οι ισχυρές επιδόσεις της μεγαλύτερης θυγατρικής του Ομίλου μας συνεχίζονται δυναμικά, και αυτό οφείλεται τόσο στις επενδύσεις που κάνουμε σε τεχνολογία και υποδομές δικτύου, όσο και στο πολύ δυνατό management της εταιρίας μας. Αναμφίβολα το 2016 ήταν μια δημιουργική χρονιά για την PLAY που σηματοδοτήθηκε από την είσοδό της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με την υπηρεσία Play Now, την ανανέωση της στρατηγικής της συνεργασίας με την Hauwei και την ανάδειξή της εταιρίας μας σε «Εταιρεία της Χρονιάς» κατά τη διάρκεια του  26ου Οικονομικού Φόρουμ Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.»

Σχετικά με την Olympia

Ο Όμιλος Εταιρειών Olympia, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική επιχειρηματική σκηνή ήδη από τη δεκαετία του 1980 και συνεχίζει αδιάλειπτα να στηρίζει την εθνική οικονομία «χτίζοντας γέφυρες» με το παρόν και το μέλλον. Με δυναμικό management, επιτυχημένη πορεία στρατηγικών συνεργασιών και πάνω από 10.000 θέσεις εργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Όμιλος Olympia αποτελεί σήμερα έναν από τους κυρίαρχους ελληνικούς ομίλους. Μέσα από τη δράση του σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει ένα διευρυμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα σε νευραλγικούς κλάδους της αγοράς, όπως το λιανικό εμπόριο (Public- Retail World), τη βιομηχανία (Systems Sunlight), τη διανομή (Westnet Distribution) και το Business λογισμικό στην Ελλάδα (Softone), καθώς και τις τηλεπικοινωνίες (Play) και την καταναλωτική πίστη στο εξωτερικό (Aasa).

Σχετικά με την Play:

Η Play, μέλος του Ομίλου Olympia, προσφέρει παροχές και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, μηνυμάτων και δεδομένων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις (συγκεκριμένα, σε συνδρομητές που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις) βάσει συμβολαίου και προπληρωμής υπό τη γενική επωνυμία "PLAY". Η Play παρέχει αυτές τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο 99% του πληθυσμού, μέσω ενός εκτεταμένου, σύγχρονου και οικονομικού δικτύου τηλεπικοινωνιών 2G/3G/4G LTE σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμες συμβάσεις κοινής χρήσης δικτύου/περιαγωγής εντός της χώρας που έχουν συναφθεί με τους άλλους τρεις μεγαλύτερους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας.

Προειδοποιητική δήλωση:

Το παρόν δελτίο τύπου περιέχει δηλώσεις σχετικά με μελλοντικές εξελίξεις. Δεν πρέπει να βασίζεστε υπέρ του δέοντος σε τέτοιες δηλώσεις, γιατί υπόκεινται σε πολλούς κινδύνους και αβέβαιους παράγοντες αναφορικά με τo επιχειρησιακό περιβάλλον της Play Holdings 2 S. à r. l. και των θυγατρικών της εταιρειών (συνολικά, η "Εταιρεία") οι οποίοι είναι δύσκολο να προβλεφθούν, ενώ ορισμένοι βρίσκονται πέρα από τον έλεγχο της Εταιρείας. Στις δηλώσεις σχετικά με μελλοντικές εξελίξεις ανήκουν πληροφορίες αναφορικά με τα πιθανά ή εικαζόμενα αποτελέσματα εργασιών της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων περιγραφών της επιχειρηματικής της στρατηγικής. Αυτές οι δηλώσεις συχνά περιλαμβάνουν λέξεις, όπως "ενδέχεται", "μπορεί", "πρόκειται", "ίσως", "θα μπορούσε", "θα πρέπει", "αναμένεται", "σχεδιάζεται", "προβλέπεται", "σκοπεύουμε", "επιδιώκεται", "πιστεύουμε", "υπολογίζουμε", "πιθανολογείται", "δυνητικά", "συνεχίζουμε", "σκεφτόμαστε", "πιθανώς" ή παρόμοιες εκφράσεις. Οι δηλώσεις σχετικά με μελλοντικές εξελίξεις στο παρόν δελτίο τύπου βασίζονται στις τρέχουσες προσδοκίες και τις εκτιμήσεις μελλοντικών συμβάντων και τάσεων που επηρεάζουν ή ενδέχεται να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις και τις εργασίες μας. Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν αποτελούν εγγυήσεις απόδοσης ή αποτελεσμάτων. Περιλαμβάνονται γνωστοί και άγνωστοι κίνδυνοι, αβέβαιοι παράγοντες και υποθέσεις. Παρά το γεγονός ότι η Εταιρεία πιστεύει ότι αυτές οι δηλώσεις σχετικά με μελλοντικές εξελίξεις βασίζονται σε λογικές υποθέσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα πραγματικά αποτελέσματα, τα οποία ενδεχομένως να διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με όσα αναφέρουν οι δηλώσεις σχετικά με μελλοντικές εξελίξεις.