Σε σημείο μηδέν οι διαπραγματεύσεις μετά την άκαρπη σημερινή συνάντηση - με τις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών να παραμένουν μεγάλες. 

Το αφορολόγητο, η μείωση στις συντάξεις αφορολόγητο, και το ζήτημα των αντιμέτρων που προτείνει η κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης μεταξύ Τσακαλώτου - Χουλιαράκη - Αχτσιόγλου με το κουαρτέτο των δανειστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές παραμένει μεγάλο.».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο τα θέματα που μένουν ανοιχτά και χρήζουν περαιτέρω τεκμηρίωσης από τα τεχνικά κλιμάκια, είναι η εκτίμηση για το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2019, όπου σύμφωνα με το ΔΝΤ είναι το 2% του ΑΕΠ. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος προέβλεψε ότι θα «σβήσει» η διαφορά μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών για το δημοσιονομικό κενό του 2018

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το αφορολόγητο και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί πόσοι τελικά θα καλύπτονται από αυτό. Δηλαδή, στο πόσοι Έλληνες πληρώνουν φόρο εισοδήματος (σ.σ. κατά το ΔΝΤ, το 50% των φορολογουμένων δεν καταβάλλουν φόρο εισοδήματος λόγω του υψηλού αφορολόγητου).

Τέλος, αναφορικά με το συνταξιοδοτικό, θα εξεταστεί το τι ποσό αντλεί το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναφορικα με τις πληροφορίες ότι το ΔΝΤ έχει ήδη ζητήσει να εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων από το 2018 κιόλας, ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν μπει στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα ασχοληθούν και με το θέμα των «αντίμετρων», τα οποία παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο, τα οποία όμως συνάντησε την αντίδραση των πιστωτών που διαφώνησαν με κάποια εξ αυτών.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν εκ νέου την Κυριακή, όπου θα λάβει χώρα η πρώτη για τα εργασιακά, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει επισκόπηση των συνομιλιών με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών.