Απέφυγε να θέσει ημερομηνία στην οποία πρέπει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση είναι σε μία λεπτή ισορροπία κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

"Εμείς θα επιδιώξουμε μία πολιτική συμφωνία για όλο το πακέτο, έχουμε να αποφασίσουμε πολλά πράγματα συγχρόνως και αυτό μας καθυστερεί", δήλωσε, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, σχολιάζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι η νομοθέτηση των μέτρων.

"Δεν καθυστερούμε. Η συνολική λύση θα πρέπει να βοηθά την κοινωνία. Έχουμε αδικήσει τον κόσμο σε ορισμένα πράγματα και αυτό θέλουμε να το διορθώσουμε. Εκτός από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κανένας που να κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση", πρόσθεσε. "Oι κόκκινες γραμμές μας είναι να είναι καλύτερα ο κόσμος της εργασίας. Θέλουμε να αισθάνεται ότι θα κερδίσει παραπάνω απ' ό,τι οι άλλοι στην ανάπτυξη", συνέχισε, ενώ ερωττηθείς για τυχόν μείωση του αφορολόγητου αρνήθηκε να απαντήσει γιατί "διαπραγματευόμαστε όλο το πακέτο".

"Η ποσοτική χαλάρωση θα είναι σύμβολο πως η Ελλάδα γίνεται κανονική χώρα", εκτίμησε για το κλείσιμο της αξιολόγησης με ένταξη στο QE.

Σχολιάζοντας την δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, την κατηγόρησε πως πρέπει να αποφασίσει άμεσα για το αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει ή όχι στο πρόγραμμα και να μην "ροκανίζει τον χρόνο". "Δεν ζήτησα ποτέ εξαίρεση, αλλά δικαιούμαι να λέω στην κα. Λαγκάρντ να μην καθυστερεί και να αποφασίσει για το μέλλον του ΔΝΤ στο πρόγραμμα; Ζητώ να είναι εξίσου σκληρή με τους Ευρωπαίους όπως είναι με την Ελλάδα", εξήγησε.

"Μερικές χώρες στο Eurogroup θέλουν το ΔΝΤ μέσα, αλλά αυτό προκαλεί πρόβλημα στην Κομισιόν και την ΕΚΤ. Πιστεύω ότι συμφωνούν ότι είναι παράλογες οι απαιτήσεις για νέα μέτρα. Θεωρώ ότι η Κομισιόν επιδιώκει να είναι μέσα το ΔΝΤ", πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο ίδιος τόνισε ότι δεν συμφωνεί μαζί του. "Δεν συμφωνώ με τον Νίκο Φίλη. Δεν πιστεύω ότι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ θα έκαναν τέτοιες παρεμβάσεις στην Παιδεία ή την Υγεία. Θέλουμε χρόνο για να τα υλοποιήσουμε", εξήγησε.