Ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ Τέντ Μάλοχ, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, επαναφέρει στο τραπέζι το Grexit. Μάλιστα εκτιμά ότι η χώρα μας θα φύγει μόνη της από τη ζώνη του ευρώ. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Ιστορίες" και τον Αλέξη Παπαχελά ο κ. Μάλοχ επεσήμανε πως «αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, μιλώντας στο Bloomberg, ο υποψήφιος πρέσβης είχε πει ξανά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ. «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», έλεγε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μάλοχ είχε τονίσει ότι υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

Οργισμένη αντίδραση από τον Μάρτιν Βέμπερ

Τα λεγόμενα του Μάλοχ, έχουν προκαλέσει σάλο. Ενδεικτικό είναι ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέρνερ, μιλώντας και αυτός στις "Ιστορίες" και στη Σία Κοσσιώνη τόνισε ότι «δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται». Ακόμα ο γερμανός πολιτικός του CSU σημείωσε ότι «μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό»