Σαφές μήνυμα πως αν αποχωρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να οδηγηθεί σε νέο πρόγραμμα στήριξης, έστειλε ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε μιλώντας στην Wall Street Journal.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε μάλιστα πως αυτή θα ήταν μία εξέλιξη που ο ίδιος «δεν θα συνιστούσε» στην Αθήνα.

«Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας είχε συμφωνηθεί με απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σε περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε ολοκλήρωση της δεύτερης αναθεώρησης και το ΔΝΤ ακουλουθήσει τις συνέπειες από αυτή την εξέλιξη, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα τερματιστεί. Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία ότι θα συμμετέχει το ΔΝΤ», ξεκαθάρισε ο Υπουργός στην WSJ.

«Aν τερματιστεί, τότε θα έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία θα πρέπει να βρούμε ένα καινούριο, αλλά δεν θα το συνιστούσα στην ελληνική κυβέρνηση».

Πρόσθεσε πάντως ότι «στην περίπτωση αυτή, θα ήμουν εντελώς ψύχραιμος. Η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή θα πρέπει πρώτα να το συζητήσει και να συμφωνήσει σχετικά με το εάν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος».