Το ξανασκέφτονται για πολλοστή φορά στην κυβέρνηση και μετά από την οργισμένη αντίδραση της κοινωνίας και των πολιτών που τα βασικά και κύρια έξοδα-ίσως και μοναδικά σε πολλές περιπτώσεις, αφού οι εργαζόμενοι των 400 ευρώ, εργάζονται για να πληρώνουν ή να αποπληρώνουν τις δόσεις σε ΔΕΗ, τηλεφωνία, νερό και φόρους, κάτι που δεν θέλει να καταλάβει η κυβέρνηση- είναι τα έξοδα των ΔΕΚΟ, προσανατολίζεται στην κατεύθυνση να συμπεριληφθούν στο αφορολόγητο.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται, εάν και εφόσον τελικά καταλήξει στην απόφαση αυτή, να χτίζεται δηλαδή το αφορολόγητο και με έξοδα των ΔΕΚΟ, θα ανακοινώσει πως ο σχετικός κατάλογος που είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες, θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενος!

Έστω καθυστερημένα το υπουργείο Οικονομικών δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι οι παλινωδίες με τις αποδείξεις και το πλαστικό χρήμα, απειλούν με κατάρρευση το μέτρο αλλά και τον σχεδιασμό της οικονομίας. Έτσι ενώ ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη ότι οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κινητής- σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης θα εξαιρεθούν από τις δαπάνες, με τις οποίες θα μπορεί να «χτιστεί» ηλεκτρονικά το αφορολόγητο, τελικά κατόπιν ωρίμου σκέψεως κι αφού διαπιστώθηκε ότι η δυνατότητα πληρωμής αυτών λογαριασμών μπορεί να γίνει και σε σημεία λιανικής πώλησης (π.χ. καταστήματα ψιλικών), δημιουργώντας τεχνική δυσκολία στο να ξεχωριστούν από τις υπόλοιπες πληρωμές, αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν κι αυτά στις… καλές δαπάνες.