Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και όλα είναι πλέον έτοιμα για την υπογραφή της συμφωνίας μέταξυ ΔΕΗ και της κινεζικής εταιρείας State Grid για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας θα γίνει την Παρασκευή στα γραφεία της ΔΕΗ παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη. Το τιμήμα για το 24% του ΑΔΜΗΕ ανέρχεται σε 320 εκατ. ευρώ.

Ακόμα πάντως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πολύπλοκες διαδικασίες της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και της δημιουργίας του νέου ιδιοκτησιακού σχήματος, στο οποίο το Δημόσιο θα ελέγχει το 51%.

Θα ακολουθήσει στις αρχές του 2017 νέα γενική συνέλευση για τη δημιουργία της Δημόσιας Εταιρείας Συμμετοχών ΑΔΜΗΕ (ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, στην οποία θα μεταβιβασθούν μετοχές του Διαχειριστή) και η εισαγωγή της τελευταίας στο Χρηματιστήριο τον Μάρτιο, στη βάση των προβλέψεων της συμφωνίας με τους δανειστές.

Στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει το 51% των μετοχών του Διαχειριστή, η κινεζική εταιρεία που θα έχει ρόλο στρατηγικού επενδυτή το 24% και το υπόλοιπο 25% λοιποί επενδυτές.

πηγή ependisinews.gr