Σε «αγκάθι» για την συμφωνία μετατρέπεται η «εκκρεμότητα» του ΦΠΑ στα νησιά, με τον Πιέρ Μοσκοβισί να «δείχνει» μεν το δρόμο προς τη συμφωνία, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα επιτευχθεί, θέτει όμως ως προϋπόθεση να λυθεί το θέμα του ΦΠΑ.

Ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί υπήρξε σαφής και ξεκάθαρος στις δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «France Inter» σημειώνοντας πως «κατά τις χθεσινές συναντήσεις καταγράφηκε πρόοδος και σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, αν και διευκρίνισε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. στον ΦΠΑ.

«Πρέπει να εργαστούμε με ηρεμία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε σε μια συμφωνία εντός της εβδομάδας. Είναι ζωτικής σημασίας» υπογράμμισε ο Μοσκοβισί, αναφέροντας πως όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση.

«Η Κομισιόν επιδιώκει μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος και συμπλήρωσε ότι στόχος δεν είναι η λιτότητα, αλλά η αύξηση της ανάπτυξης και η απασχόληση, ενώ σχολίασε ότι περιμένει την καλή θέληση των κομμάτων της ελληνικής Βουλής.