Ουδόλως αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο να μην ανοίξουν αύριο οι ελληνικές τράπεζες ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης, στη σημερινή συνέντευξή του στο BBC, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Eurobank.

"Οι σχετικές αναφορές παρερμηνεύουν το περιεχόμενο της συνέντευξης που ήταν σαφές, όπως καθένας μπορεί να διαπιστώσει βλέποντας το σχετικό βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του BBC".

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι ο πρόεδρος της Eurobank προειδοποίησε ότι υπάρχει ένας αληθινός κίνδυνος οι ελληνικές τράπεζες να υποχρεωθούν να κλείσουν τις πόρτες τους αύριο και να διακόψουν την λειτουργία τους για ημέρες, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν κατορθώσει να πείσει τους υπουργούς Οικονομικών και τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, ότι λαμβάνει αξιόπιστα μέτρα για να ισορροπήσει τα βιβλία της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Καραμούζης σχολίασε την πορεία της διαπραγμάτευσης προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη αποτυχία συμφωνίας σήμερα ίσως οδηγήσει στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών από αύριο.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο οι ελληνικές τράπεζες να μην ανοίξουν αύριο αν η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει να πείσει τους υπουργούς Οικονομικών και τις ξένες κυβερνήσεις στη Σύνοδο Κορυφής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη εκκροή καταθέσεων και οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ζωντανές από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και από την ΕΚΤ με τις βοήθειες του ELA. Φοβάμαι ότι η διοίκηση της ΕΚΤ ίσως τερματίσει τον ELA αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα, κάτι που θα “κόψει” την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στο ευρωπαϊκό σύστημα, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται. Αν τελικά συμβεί, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να οριστεί capital control και σίγουρα θα χρειαστούν μέρες. Αυτό θα είναι καταστροφικό και γι' αυτό ελπίζω σε συμφωνία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμούζης.

Ο κ. Καραμούζης, άνθρωπος που έχει τοποθετηθεί στην Eurobank από την κυβέρνηση Τσίπρα, υπερασπίστηκε την ΕΚΤ και συμφώνησε ότι η ΕΚΤ κράτησε ζωντανές τις ελληνικές τράπεζες ωστόσο εκφράζεται η αμβιβολία για το αν αυτό μπορεί να ισχύσει τις επόμενες μέρες...