Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης μειώνονται, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα κινείται πιο κοντά σε μία συμφωνία με τους πιστωτές, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ σήμερα το βράδυ, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 25,1%. Η αισιοδοξία επεκτάθηκε στα 10ετή ισπανικά και ιταλικά κρατικά ομόλογα - που είχαν επίσης εξασθενήσει τις τελευταίες εβδομάδες - με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν κατά 14 μονάδες βάσης (0,14 της ποσοστιαίας μονάδας) και στις δύο περιπτώσεις και να διαμορφώνονται στο 2,14% και 2,15%, αντίστοιχα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 2,1%, μετά την υποβολή νέων προτάσεων από την Ελλάδα στους πιστωτές. Ο γερμανικός δείκτης DAX αυξάνεται 3,4% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 3,3%. «Είναι σαφές ότι ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων επιταχύνθηκε σημαντικά και παραμένει βασικό μας σενάριο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσαν αναλυτές της Rabobank. «Υπάρχουν πολλές ελπίδες ότι η νέα ελληνική πρόταση, που έγινε χθες, είναι αρκετά κοντά στο να καλύψει κατά τις σημερινές συνεδριάσεις τις διαφορές που παραμένουν», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της UBS Wealth Management.