«Χρυσό» θα πληρώσουν φέτος το πασχαλινό τραπέζι οι καταναλωτές, αφού οι τιμές τόσο στα κρέατα, όσο στα φρούτα αλλά και στα λαχανικά έχουν εκτοξευτεί στα ύψη

Οι κρεοπώλες προσπαθούν να συγκρατήσουν την τιμή του οβελία στα περσινά επίπεδα, μεσοσταθμικά στα 14 ευρώ/κιλό, με τον εκπρόσωπο Τύπου Συνδέσμου Κρεοπωλών Αττικής, Βασίλη Ντελιφιλιππίδη να δηλώνει: «Ευελπιστούμε να μην ξεπεράσει τα 14 ευρώ αλλά εμάς μας παραξενεύουν οι χαμηλές τιμές κάτω του κόστους σε κάποια σημεία πώλησης».

Όπως εξηγούν οι κρεοπώλες, τα αμνοερίφια πωλούνται από τον κτηνοτρόφο προς 8 ευρώ το κιλό και με το επιπλέον ένα ευρώ που είναι η τιμή του σφαγείου, οι κρεοπώλες αγοράζουν από τους εμπόρους προς 10 ευρώ το κιλό, για να το πουλήσουν στους καταναλωτές 14 ευρώ το λιγότερο.


«Πονοκέφαλος» οι ανατιμήσεις στα φρούτα

Ακριβότερα θα είναι φέτος και τα συνοδευτικά προϊόντα του οβελία, αφού οι ανατιμήσεις στα φρούτα είναι αυτές που, τους δύο πρώτους μήνες της Άνοιξης, έβαλαν φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών.

Από την τιμοληψία του ΙΝΚΑ, προκύπτει ότι, το εορταστικό τραπέζι θα είναι ακριβότερο και λόγω των γλυκών, των αλκοολούχων ποτών και των αναψυκτικών, οι τιμές των οποίων έχουν και αυτές πάρει ανοδική πορεία.

Σε εφαρμογή το «καλάθι του νονού» στα καταστήματα παιχνιδιών

Από την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθεί σε εφαρμογή στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι των νονών » που θα περιέχει:
  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Τσουρέκι
  • Σοκολατένια αυγά

Ήδη στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών εφαρμόζεται το «καλάθι των νονών» με λαμπάδες, παιχνίδια και σοκολατένια αυγά, ενώ από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis οι νονοί μπορούν να κάνουν συγκρίσεις τιμών μεταξύ των καταστημάτων που το εφαρμόζουν.

Τέλος, από την ερχόμενη Πέμπτη εφαρμόζεται και το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή των Βαϊών, 28 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι θα είναι κλειστά την Τρίτη μετά το Πάσχα (7/05) λόγω μεταφοράς της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qto3txg4ld)