Σταθερά τιμολόγια ρεύματος με χρεώσεις κάτω από 10 λεπτά την κιλοβατώρα προσφέρουν οι προμηθευτές, προσφέροντας μια ελκυστική επιλογή στους καταναλωτές που θέλουν να "κλειδώσουν" την τιμή ενέργειας για ένα διάστημα.

Τα σταθερά (μπλε) τιμολόγια είναι μια συμφέρουσα επιλογή, κυρίως για τις καταναλώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες το μήνα, ενώ για τις χαμηλότερες καταναλώσεις πιο οικονομικά είναι τα μπλε προϊόντα με το χαμηλότερο πάγιο. Οι προμηθευτές έχουν τη δυνατότητα να «κλειδώσουν» χαμηλές τιμές από την προθεσμιακή αγορά ρεύματος και προωθούν στην αγορά τιμολόγια με χρεώσεις που ανταγωνίζονται ακόμα και τις χρεώσεις που υπάρχουν σε κυμαινόμενα τιμολόγια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος είναι πολύ κοντά στα χαμηλά τους και ενδεχομένως να δούμε οριακά χαμηλότερα επίπεδα μέσα στο επόμενο δίμηνο. Σε κάθε περίπτωση, τα σταθερά τιμολόγια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους καταναλωτές που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παρακολουθούν σε μηνιαία βάση τις μεταβολές στις τιμές.

Οι τιμές που ακολουθούν, με βάση τη σχετική επεξεργασία που έχει γίνει από το allazorevma.gr, αφορούν σε μια μέση μηνιαία κατανάλωση 300 κιλοβατώρες και περιλαμβάνουν τις ανταγωνιστικές χρεώσεις μαζί με το ΦΠΑ.Το δώρο 50 ευρώ στο πρόγραμμα της ΔΕΗ υπολογίζεται στα αποτελέσματα ως 4,16 ευρώ (50/12=4,16), ενώ στα προγράμματα της NRG το πάγιο περιέχει έκπτωση λόγω ενεργοποίησης πάγιας εντολής και ebill.

Το πιο φθηνό τιμολόγιο, με κόστος 38,7 ευρώ το μήνα είναι το myHomeOnline της ΔΕΗ με (ημερήσια) χρέωση 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα, πάγιο 3,5 ευρώ και σταθερή τιμή για 12 μήνες. Στο συγκεκριμένο τιμολόγιο ισχύει ξεχωριστή νυχτερινή χρέωση (11,3 λεπτά/κιλοβατώρα).

Στη δεύτερη θέση είναι το Bright Up της Elpedison με χρέωση 8,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, πάγιο 9,9 ευρώ και σταθερή τιμή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 38,8 ευρώ.

Στην τρίτη θέση είναι το Value Safe της Protergia (40,7 ευρώ/μήνα) με χρέωση 9,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, πάγιο 9,9 ευρώ και σταθερή τιμή για 6 μήνες, ενώ ακολουθεί το myHomeEnter της ΔΕΗ (40,9 ευρώ/μήνα) με χρέωση 12,5 λεπτά/κιλοβατώρα, πάγιο 5 ευρώ, δώρο 50 ευρώ και σταθερή τιμή για 12 μήνες.

Στις δύο επόμενες θέσεις είναι σταθερά τιμολόγια της Ήρων, Fix Genius και Home Fix. Στο Fix Genius η χρέωση είναι 9,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, το πάγιο 9,5 ευρώ, περιλαμβάνεται έκπτωση συνέπειας 20% και η σταθερή τιμή ισχύει για 6 μήνες. Το μηνιαία κόστος είναι 41,6 ευρώ. Στο Home Fix η χρέωση είναι 11,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, το πάγιο 9,5 ευρώ και η σταθερή τιμή ισχύει για 12 μήνες. Το κόστος ανέρχεται σε 47 ευρώ το μήνα.

Ακολουθεί το Power Home Direct της Ζενίθ με χρέωση 12,9 λεπτά, πάγιο 7 ευρώ και μηνιαίο κόστος 48,4 ευρώ. Στο συγκεκριμένο προϊόν υπάρχει δώρο 50 ευρώ και η σταθερή τιμή ισχύει για 12 μήνες. Λίγο ακριβότερο, στα 48,7 ευρώ/μήνα, είναι το Maxi Home Fixed της Φυσικό Αέριο με χρέωση 12,3 λεπτά; πάγιο 9 ευρώ και σταθερή τιμή για 8 μήνες

Στις δύο επόμενες θέσεις είναι τα 12μηνα σταθερά τιμολόγια της Eunice και της ΕΛΙΝ. Το WeYellow της Eunice έχει χρέωση 14,5 λεπτά πάγιο 4 ευρώ, σταθερή τιμή για 12 μήνες και μηνιαία κοστος 50,4 ευρώ. Το Power On Blue της Ελίν έχει ημερήσια χρέωση 14,9 λεπτά (νυχτερινή 13,9 λεπτά), πάγιο 5 ευρώ, σταθερή τιμή για 12 μήνες και κόστος 52,7 ευρώ/μήνα.

ΑΚολουθεί το Fixed 4U της NRG με χρέωση 15,9 λεπτά, πάγιο 3,5 ευρώ και σταθερή τιμή για 12 μήνες. Το κόστος είναι 54,3 ευρώ το μήνα, ενώ για το πάγιο ισχύει η πληρωμή με πάγια εντολή και ebill.

Τέλος, τα τιμολόγια της Ζενίθ, Power Home Fixed και της Protergia, Value Safe, έχουν το ίδιο μηνιαίο κόστος στα 56,2 ευρώ. Στο προϊόν της Ζενίθ η χρέωση είναι 16 λεπτά/κιλοβατώρα, το πάγιο 5 ευρώ, με σταθερή τιμή για 12 μήνες και έκπτωση συνέπειας 2 λεπτά/κιλοβατώρα. Στο προϊόν της Protergia, η χρέωση είναι 16,5 λεπτά, το πάγιο 3,5 ευρώ και η σταθερή τιμή ισχύει για 12 μήνες.

*Με πληροφορίες από energygame.gr