«Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτήρισε την πράσινη επένδυση που πραγματοποιεί ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ύψους 26 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής τσιμέντου ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι Βοιωτίας.

Η επένδυση αυτή επιτρέπει τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 150.000 τόνους ετησίως και τη χρήση σχεδόν 200.000 τόνων εναλλακτικών καυσίμων. Σε εθνικό επίπεδο, η επένδυση αυτή και ο οδικός χάρτης για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 54% έως το 2030.

Σύμφωνα με τον υπουργό η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του ανθρακικού αποτυπώματος είναι μονόδρομος για τη βιομηχανία μας. «Η κλιματική κρίση είναι μία πραγματικότητα, με βαρύτατες επιπτώσεις.

Η επένδυση που κάνει ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα είναι η βάση για να έχουμε μία βιομηχανία πραγματικά ανταγωνιστική σε έναν καινούργιο κόσμο στον οποίο πολεμάμε την κλιματική αλλαγή», ανέφερε. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει το δικό της λιθαράκι στη συντονισμένη αυτή προσπάθεια. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός εξετάζεται το ενδεχόμενο στήριξης της λειτουργικής δαπάνης αυτών των προσπαθειών. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός συστήματος που το ΥΠΕΝ θα επεξεργάζεται και θα αξιοποιεί κάποιους πόρους από τους ρύπους με ένα άνω όριο, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αυτές τις επενδύσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο energygame.gr