Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, που ευχής έργον είναι να βρει μιμητές και μεταξύ των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, λαμβάνει η Motor Oil, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι θα υποστηρίζει οικονομικά με 20.000 ευρώ κάθε εργαζόμενη ή εργαζόμενό της που γεννά τρίτο παιδί ή και περισσότερα.

Η πρωτοβουλία της Motor Oil, η οποία απασχολεί πάνω από 3.000 εργαζόμενους, εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας και έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου ανάλογο πρόγραμμα είχε ανακοινώσει η Optima Bank -βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Motor Oil-, η οποία προσφέρει μπόνους 12.000 ευρώ (1.000 ευρώ τον μήνα για έναν χρόνο) σε όσους εργαζομένους της αποκτούν παιδί.

Συγκεκριμένα, η Motor Oil θα προσφέρει στις οικογένειες των εργαζομένων της για κάθε παιδί μετά το δεύτερο 5.000 ευρώ με τη γέννηση, επιπλέον 5.000 ευρώ μόλις συμπληρώσει τα πρώτα έξι του χρόνια, άλλα 5.000 ευρώ αφού γίνει 12 ετών και, τέλος, 5.000 ευρώ με την ενηλικίωσή του. Συνολικά κάθε οικογένεια που αποκτά περισσότερα από δύο παιδιά θα ενισχύεται με το ποσό των 20.000 ευρώ για κάθε ένα νέο παιδί!