Ανοδική πορεία φαίνεται πως έχει η τιμή του αρνιού φέτος, με τους καταναλωτές ένα μήνα πριν από το Πάσχα να έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα αγοράς και να απογοητεύονται.

Παρ’ ότι το αρνί, μαζί με το κατσίκι, το τσουρέκι και τα σοκολατένια αυγά αναμένεται να περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Πάσχα», οι καταναλωτές είναι μοιρασμένοι, με κάποιους να λένε ότι δεν πρόκειται να κάνουν… εκπτώσεις ώστε να το απολαύσουν, και κάποιους άλλους να ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να αγοράσουν, αν η τιμή συνεχίσει να ανεβαίνει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0749mews561)
«Οι τιμές εφέτος θα είναι λίγο πιο ανεβασμένες. Οι πρώτες ύλες έχουν γίνει πολύ ακριβές. Υπάρχουν λιγότερα αρνιά, δεν είναι όπως άλλα χρόνια», αναφέρουν κτηνοτρόφοι της Κρήτης.

Που κυμαίνονται οι τιμές

Σε συνοικιακά κρεοπωλεία το αρνί πωλείται έναντι 13 ευρώ – 14 ευρώ / κιλό, με τους επαγγελματίες να προετοιμάζουν τους πελάτες ότι το κόστος θα αγγίξει στα 15 ευρώ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcn3vhz73rl)

Μιλώντας στον ALPHA επαγγελματίες στον χώρο του κρέατος αναφέρουν: «Περιμένουμε η τιμή να κινηθεί περίπου στα 14 ευρώ – 15 ευρώ, να μην υπάρξει μεγάλη απόκλιση από την τωρινή τιμή σε συνοικιακά μαγαζιά, όπως το δικό μας. Υπάρχει μείωση παραγωγής, η οποία αρχίζει να φαίνεται και στα δικά μας τιμολόγια».

Τί γίνεται με το μοσχάρι - Είδος πολυτελείας τα ψάρια

Οι τιμές στο μοσχάρι τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν ανέβει, με την τελική τιμή για τον καταναλωτή να διαμορφώνεται στα 13,50 ευρώ / κιλό.

Τέλος, τα ψάρια παραμένουν είδος πολυτελείας, αφού μέσα σε έξι μήνες οι τιμές έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση. Συγκεκριμένα, το κόστος μίας τσιπούρας «σκαρφάλωσε» από τα 8 ευρώ στα 10 ευρώ, της κουτσομούρας από 17 ευρώ έως και 23 ευρώ, ενώ, για ένα κιλό φρέσκα καλαμάρια ο καταναλωτής πρέπει να πληρώσει μέχρι και 23 ευρώ, από 21 ευρώ.