Εντός του Απριλίου και μέχρι τον Μάιο θα εξοφληθούν από τον επανυπολογισμό παράλληλης σύνταξης άλλοι 35.000 δικαιούχοι από τα τέως Ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημόσιο, καθώς χθες ο ΕΦΚΑ ολοκλήρωσε τις καταβολές για τους πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του ΗΣΑΠ.
Σημειώνεται ότι το εγχείρημα του επανυπολογισμού είναι ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο, καθώς κάθε κατηγορία ασφαλισμένων έχει ειδικά χαρακτηριστικά.


ΕΦΚΑ: Μέχρι Μάιο τα αναδρομικά για παράλληλη ασφάλιση

Τα περισσότερα αναδρομικά θα λάβουν οι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με 35, 38 και 40 έτη ασφάλισης, βάσει νόμου Βρούτση.

Συνολικά πιστώθηκαν σε 6.465 συνταξιούχους της τέως Ολυμπιακής Αεροπορίας ποσά συνολικού ύψους 29.889.555,15 ευρώ, τα οποία αφορούν αναδρομικά από επανυπολογισμό συντάξεων για παράλληλη ασφάλιση.


Πόσα θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι

Συνεπώς έκαστος από τους ανωτέρω συνταξιούχους θα λάβει περίπου 4.600 ευρώ κατά μέσο όρο. Στον ΗΣΑΠ κατά μέσο όρο εισέπραξαν 12.900 ευρώ, με το ελάχιστο ποσό στα 600 ευρώ και το μέγιστο στα 63.705 ευρώ.

Οι επανυπολογισμοί αυτοί ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά. Δηλαδή όσοι περιμένουν αυξήσεις από τον επανυπολογισμό θα τις πάρουν με αναδρομικά άνω των τεσσάρων ετών, 54 μηνών έως τον Απρίλιο (Οκτώβριος 2019-Απρίλιος 2024).

Ακολουθούν σε επανυπολογισμό συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, με διαδοχική και παράλληλη ασφάλιση, καθώς και συνταξιούχοι που εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται μετά τη συνταξιοδότησή τους.