Στο πλαίσιο της δωρεάς, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, του 2021, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, δώρισε στο Πυροσβεστικό Σώμα πέντε ειδικά οχήματα, που θα ενισχύσουν την πυροπροστασία της χώρας μας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Η συνολική δωρεά αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες με την παράδοση επιπλέον τριών οχημάτων τύπου pickup και πέντε SUV.

Η παραλαβή τους πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, σε ειδική τελετή, στον υπαίθριο χώρο των εγκαταστάσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι Αττικής. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία ενίσχυσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, και ιδιαίτερα των δασικών πυρκαγιών, αλλά και άλλων έκτακτων γεγονότων ανά την επικράτεια.

Η ναυτιλία είναι αρωγός στο τιτάνιο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού

Τα πέντε υδροφόρα, ειδικά πυροσβεστικά οχήματα (4x4), πλήρως εξοπλισμένα, χωρητικότητας 1.500 λίτρων νερού και επιπρόσθετης ποσότητας 100 λίτρων αφρογόνου υλικού, θα ενισχύσουν τη δασοπροστασία στην Αττική, την Ηλεία, την Εύβοια, τη Χαλκιδική και την Αρκαδία. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ως ένδειξη εκτίμησης, απένειμε τιμητική πλακέτα στην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, και ευχαρίστησε την ΕΕΕ, τονίζοντας ότι «η διαχρονική στήριξή σας και η σημερινή προσφορά σας ενισχύουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος και διευκολύνουν σημαντικά το έργο μας». «Η ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο τιτάνιο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, που αγγίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», δήλωσε κατά την τελετή η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αφού πρώτα ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος για την «αδιάκοπη προσφορά, κάθε ημέρα, όλη ημέρα, σε όλη τη χώρα, σε όλους εμάς».

3 ακόμα οχήματα τύπου pickup και 5 SUV θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες

Ισχυροποίηση δυνατοτήτων επιχείρησης

Η κ. Τραυλού πρόσθεσε: «Η Ένωσή μας, αναγνωρίζοντας διαχρονικά το τιτάνιο έργο σας, το καλοκαίρι του 2021 προχώρησε σε ακόμα μία δωρεά, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε πρώτη φάση, καλύψαμε άμεσες ανάγκες εξοπλισμού, που αφορούν στο σύνολο των δράσεων, της επέμβασης και εκτέλεσης των καθηκόντων του Σώματος σε όλα τα πεδία, σε όλη τη χώρα. Με τη σημερινή παράδοση των πέντε πυροσβεστικών οχημάτων ειδικού δασικού τύπου, κατάλληλων για τις δύσκολες και δύσβατες τοπογραφίες της χώρας μας, ερχόμαστε να συμβάλουμε ακόμα πιο δυναμικά στο έργο του Σώματος. Η δωρεά μας θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες με την παράδοση επιπλέον τριών οχημάτων τύπου pickup και πέντε SUV.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών επεσήμανε την ατομική ευθύνη του καθενός. «Στην πρόληψη ως υπεύθυνοι πολίτες και στην άμεση ενημέρωση των Αρχών ως ενεργοί πολίτες». «Ας λειτουργούμε, λοιπόν, με το ελληνικό φιλότιμο, με το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον και όλων μαζί για τον τόπο μας. Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί, πλέον, κλιματική κρίση, δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος για αδιαφορία από κανέναν για κανέναν», κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, απένειμε στην πρόεδρο της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κ. Μελίνα Τραυλού, αναμνηστικό δώρο, λέγοντας: «Με ιδιαίτερη χαρά στέκομαι σήμερα δίπλα σας, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο της πρόεδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, της κ. Μελίνας Τραυλού, την προσφορά -την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων που πέτυχαν στη ζωή τους και έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν και να βοηθήσουν τη χώρα μας. Η πατριωτική σας αυτή προσφορά αφορά το κοινό καλό. Και ταυτόχρονα έχει και ευγενή σκοπό, προκειμένου να μπορέσει η Πολιτική Προστασία, οι άντρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και οι εθελοντές μας, όλοι όσοι επιχειρούν στην πρώτη γραμμή, να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ανάγκη που θα προκύψει, για να προασπίσουν πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής, τις περιουσίες όλων μας και, φυσικά, την οικολογία, το δάσος, τα φυσικά κάλλη της πατρίδας μας».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά