Νέες προσλήψεις, συνολικά 2.100 τον αριθμό, που θα καλύψουν ανάγκες του Δημοσίου και των δήμων σε προσωπικό, μόνιμο και με σύμβαση, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, με αυστηρή τήρηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
Σήμερα λήγει στις 2.00 μ.μ. η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για τη Δημοτική Αστυνομία.


Η μεγαλύτερη προκήρυξη από τη σύσταση της ειδικής υπηρεσίας των δήμων - Οι θέσεις

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προκήρυξη που έχει υπάρξει από τη σύσταση της ειδικής υπηρεσίας των δήμων, αφού θα προσληφθούν με μία και μόνο προκήρυξη 1.213 δημοτικοί αστυνομικοί. Τα καθήκοντα που θα έχουν είναι αναβαθμισμένα και θα είναι εξοπλισμένοι καλύτερα ώστε να συνδράμουν αποτελεσματικότερα το έργο των δημοτικών Αρχών αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα προσληφθούν ανήκουν στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής (208), Τεχνολογικής (218) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (787). Μετά την πρόσληψή τους θα εκπαιδευτούν για έξι μήνες στις σχολές της Αστυνομίας, πριν αναλάβουν καθήκοντα σε 150 δήμους που έχουν υποβάλει αίτηση για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών.

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να είναι μεγαλύτεροι των 35 ετών, πρέπει να γνωρίζουν καλά μία ξένη γλώσσα, να έχουν δίπλωμα οδήγησης μηχανής και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους.

Οι δήμοι και φορείς του Δημοσίου θα προχωρήσουν σε 395 προσλήψεις με σύμβαση με 12 νέες προκηρύξεις εγκεκριμένες από το ΑΣΕΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν απολυτήριο λυκείου ή ΙΕΚ, δηλαδή να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Οδηγοί, Οδηγοί Φορτηγών, Ηλεκτρονικοί, Υδραυλικοί, Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Διοικητικού - Λογιστικού, Μάγειρες, Νυχτοφύλακες, Ηλεκτροτεχνίτες Σταθμών - Υποσταθμών, Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων και Πωλήσεων. Θα προσληφθούν επίσης 94 άτομα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο γυμνασίου) στους Δήμους Βέροιας, Πλατανιά, Κισσάμου, Κατερίνης, Θέρμης, Άγιου Ιωάννη Ρέντη-Νίκαιας και Στυλίδας.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής: Υδρονομείς, Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, Εργάτες Ύδρευσης, Εργάτες Επεξεργασίας Λυμάτων. ΣΤΟΝ ΟΔΑΠ Σε νέες προσλήψεις προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, με 360 θέσεις εργασίας σε 38 περιοχές. Το προσωπικό που ζητείται είναι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στις ειδικότητες: ΠΕ Καλών Τεχνών (Γλυπτών), Καλών Τεχνών (Ζωγράφων), ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, ΔΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Πωλήσεων και ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων.


Κέντρα Κοινότητας

Επιπλέον 38 προσλήψεις για οκτώ ειδικότητες θα πραγματοποιηθούν στα Κέντρα Κοινότητας καθώς και σε δομές υποστήριξης για θύματα βίας σε τέσσερις περιοχές. Οι προκηρύξεις εγκρίθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και αφορούν υποψήφιους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια 12 μηνών. Οι ειδικότητες είναι: ΠΕ Κοινωνιολόγοι, Διοικητικού - Λογιστικού, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Νομικοί, Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού και ΔΕ Νυχτοφύλακες και Διοικητικού - Λογιστικού.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή